Tænk Efter & Tænk og Lev Livet

”Tænk Efter” og ”Tænk og Lev Livet” er temadage for elever i 7. og 8. klasse og deres forældre. Der stilles skarpt på trivsel, venskaber, alkohol og stoffer, tobak, kriminalitet og hvad elever og forældre kan gøre for at sikre at alle trives i klassen og være med til at udskyde alkoholdebut. Eleverne bliver testet på viden og holdninger om blandt andet gruppepres, alkohol, kriminalitet og venskaber/fællesskaber.

Temadagene starter med en formiddagsarrangement for eleverne efterfulgt at et aftenarrangement for forældrene. Forældrene er vigtige fordi noget af det aller vigtigste i forbindelse klassens trivsel og forebyggelse af tidlig alkoholdebut er forældrenes samarbejde og tydelighed omkring holdninger og handlinger. Ved aftenarrangementet får forældrene mulighed for at høre deres børns kommentarer og reaktioner fra formiddagens arrangement. Der er også mulighed for at forældrene kan tale med hinanden og blive tydelige omkring egne og andres holdninger til for eksempel alkohol eller fællesskaber.

Tænk Efter afholdes hvert efterår fra efterårsferien (uge 42) og frem til slutningen af november. 

Tænk og lev livet afholdes fra starten af september og frem til efterårsferien (uge 42). 

Tænk Efter og Tænk og Lev Livet er et samarbejde imellem SSP, Sundhedsplejen, Sundhedscenter Vest, Midt- og Vestjyllands Politi og skolerne i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Hvis der er behov for hjælp til at styrke forældresamarbejdet eller til udarbejdelse af forældreaftaler kan SSP kontaktes: www.riskus.dk -  SSP

Ved spørgsmål kontakt projektleder Trine Bloch Burmølle.

Trine Bloch Burmølle

Udviklingskonsulent

Send en e-mail »
Mobil: 20 18 33 01