Alkolinjen

Anonym og gratis rådgivning om alkoholproblemer

Et anonymt opkald til Alkolinjen kan være et overskueligt første skridt på vejen til den professionelle hjælp, du kan få i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Kun 10 % af borgere med en alkoholafhængighed i Danmark modtager behandling. Det bekymrer og belaster ikke bare den, der drikker, men også partner, børn, bedsteforældre, kollegaer og venner. 122.000 mennesker mellem 0-18 år skønnes at vokse op i familier med alkoholproblemer, og 181.000 mennesker mellem 19-35 år siger selv, at de er vokset op i familier med alkoholproblemer.
Mange har brug for hjælp, men det kan være svært at søge den. Folk har måske ikke i første omgang lyst til at møde op personligt eller til at oplyse deres navn.Måske er de i tvivl om, hvorvidt der er et problem, hvilken hjælp de har brug for, og hvor de skal henvende sig for at få den.
Gennem Alkolinjen får danskerne mulighed for anonymt at få hjælp til at afdække problemets omfang, stille spørgsmål til, hvordan man bedst kan tale om alkoholproblemet, hvordan man kan motivere til at søge hjælp, hvor hjælpen findes, hvad den består i, og hvordan man passer på sig selv.

En af de højt prioriterede opgaver for rådgiverne på Alkolinjen er efter behov at gøre borgerne opmærksomme på den gratis og professionelle hjælp og behandling i kommunen, og hvad de kan forvente af støtte og hjælp.

I Ringkøbing-Skjern Kommune har vi gratis alkoholbehandling til vores borgere med alkoholproblemer og deres koner, mænd, kærester og børn.

Du kan ringe gratis og anonymt til Alkolinjen på tlf. 80 200 500.

Alkolinjen er åben fra mandag til fredag kl. 11.00-15.00.

Alkolinjen ejes af Sundhedsstyrelsen og Alkohol & Samfund står for driften.
Alkolinjen er en anonym, professionel telefonrådgivning, som gik i luften 25. januar 2016.
Telefonlinjen er et nemt tilgængeligt tilbud til alle med alkoholproblemer og pårørende om at få kvalificeret sparringi forhold til netop deres problem med alkohol.