Træning i naturen

Træning i Naturen v. Seniorcenter Videbæk

I forbindelse med Seniorstedet Videbæk er er oprettet en lille gruppe som laver træning i naturen i Anlægget i Videbæk. Holdet træner fra september frem til påske. Herefter har deltagerne ikke tid fordi der sker så meget i haven mm. De mødes en gang i ugen til en times træning.

Alice, der er instruktør fortæller om træningen:  Det er jo ikke kun mig der er instruktør. Vi udvikler det lidt sammen så nogle gange kommer de andre [deltagerne] også med ideer til hvordan vi kan udvikle på aktiviteterne. I sidste uge foreslog en af deltagerne at vi gik en tur i Herborg Bakker i stedet for – og vi kom godt nok ud på nogle effektive stigninger derude. Vi træner ud fra hvad vi hver især kan og vi får ofte også grinet imens vi laver øvelser.” Når det regner foregår træningen fx under et lille overdækket område med borde og bænke. ”Så kan vi steppe op og ned på bænkene og bevæge os rundt imellem borde og bænke og får rørt os på den måde.” fortæller Alice.

I dag byder træningen på blandede lege og balanceøvelser og 8 lange pinde lagt på tværs af stien kunne gøre det ud for en forhindringsbane med mange forskellige øvelser og fordi vejret var så godt blev der også til en gåtur rundt om søen hvor hvor der er mulighed for at få snakket sammen imens. Andre gange kan der være forskellige poster sat op i området eller der kan være fokus på sanseoplevelser med at lytte til vandet der risler og mærke vinden i sit ansigt.

De har også på et tidspunk brugt træningen til at lave en cancerblomst ved at finde forskellige naturmaterialer. ”Jo mere man kommer ud jo mere vil man det! Og det at være ude kan bare noget andet end at være inde i en gymnastiksal. Fx derhenne ved statuerne, når vi laver stafet, så er vi så optagede af det, at vi slet ikke lægger mærke til, at der er en lille stigning eller når vi leger iblandt træerne, så kommer vi ud i nogle stillinger, som vi ikke lige havde regnet med” siger Alice. ”Ja det lyder måske lidt dumt, men vi har det lige som børnehavebørnene – de skal også ud og lege” siger en af deltagerne.

/Trine Bloch Burmølle