Pårørende-gågruppe

Jeg har mødt Mie og Stine i Skjern Birk Plantage. De er ansvarlige for en gågruppe for pårørende til personer med alvorlig sygdom. Gruppen mødes hver uge på skift i naturen omkring hhv. Tarm, Skjern og Spjald. Det er fyraftensmøde af en times varighed med først en kop kaffe eller te og lidt frugt og derefter en gåtur på ca 3 km i den skønne natur.

”Vi skulle gøre noget i forhold til de pårørende, og så tog vi udgangspunkt i hvad vi bedst selv kunne tænke os, og vi kom frem til at vi hellere ville være ude end sidde inde i et lokale. Snakken går bare når man går ved siden af hinanden. Det er en god måde hvor de pårørende kan få snakket med hinanden og med os. Og det er sådan set lige meget hvilken sygdom ens pårørende har, får ofte finder man ud af at det er mange af de samme udfordringer og bekymringer der fylder og de her gåture er med til at give et lille frirum til de pårørende” kommer det fra Stine. Og Mie fortsætter:” Det handler også om at man kan få en forståelse for at det faktisk også er muligt at komme godt ud af et sygdomsforløb”.

Gågruppen mødes hver uge kl. 16.30-17.30 på forskellige ugedage og steder for at give flest muligt mulighed for at deltage. Ved alle stederne er der en form for overdække, så det er muligt at nyde kaffen selv i regnvejr. Der er typisk mellem 4 og 10 deltagere på gåturene.

Gåturene er arrangeret af lokalforeningen af Kræftens Bekæmpelse for Tarm-Skjern Videbæk, men alle som er pårørende til en person med alvorlig sygdom – uanset diagnosen – er velkomne til at deltage helt uforpligtende i gåturene.

Startstedet for gåturen bliver slået op på Kræftens Bekæmpelse Tarm-Skjern-Videbæks facebookside ca. 1 uge i forvejen.