Kræftrehabiliteringen

Kræftrehabilitering i Skjern Birk Plantage

Kræftrehabilitering er for personer, som har eller har haft kræft. Forløbet er et tilbud fra Sundhedscenter Vest og rummer mulighed for at deltage i forskellige typer træning, café-samvær med de øvrige deltagere og undervisning om forskellige relevante emner. En del af den træning som tilbydes deltagerne er træning i naturen hver uge i Skjern Birk Plantage.

Jeg fik mulighed for at komme med til en træning i midten af marts og høre hvad deltagerne sagde til at have kræftrehabilitering i naturen:

Bettina: ”Jeg tror først at de fik mig overtalt til at komme med ud efter 10. gang. Jeg brød mig ikke om at være ude i skoven, men nu kan jeg slet ikke undvære det og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre når jeg lige om lidt stopper på holdet. Man bliver træt på en mere naturlig måde og selv hvis det regner kommer man i godt humør af det”.

Karin er med for første gang, men det første hun sagde da vi mødte op var: ”Jeg har sådan glædet mig til i dag og komme ud og møde nogle andre i stedet for at sidde derhjemme og have ondt af mig selv… Det er godt at komme ud. Der er en anden ro i skoven.”

Allan: ”Det er noget alle mennesker burde gøre – at komme ud i naturen. Der er lidt mere spændende herude end inde i en sal og så er det hyggeligt at være her sammen med de andre”

Men selv om det også er hyggeligt så er formålet træning og deltagerne arbejder hårdt på hver deres niveau med både kondition, styrke, smidighed og balance. Men også sanserne bliver stimuleret og man kan mærke solens stråler og lytte til fuglenes stemmer. Karen, som er instruktør på holdet fortæller ”Vi får meget forærende herude med forskelligt underlag som kan udfordre balancen og under corona havde vi ingen problemer med, hvordan vi skulle holde afstand. Deltagerne får også snakket med hinanden og tiden går bare så hurtigt, når vi er i skoven.”

/Trine Bloch Burmølle