Ud i naturen

Hvis du gerne vil have inspiration til at komme mere ud i naturen er der her et par gode hjælpemidler. Dem kan I også benytte i forbindelse med konkurrencerne i femkampen:

Naturens Rige app

I Naturens Rige app Kan du finde et kort med de forskellige vandre- cykel- og ridestier. På kortet kan man også finde link til oplysninger om for eksempel historiske bygninger eller facts om et område. Kortet kan også hentes i papirform på borgerservicecentrene

NaturHelt er et aktivitetshæfte, med forskellige ideer til hvordan man kan få gode oplevelser i naturen. Aktiviteterne er målrettet børn og familier, men aktiviteterne er lavet, så andre også kan lade sig inspirere af dem. NaturHelt hæftet kan findes elektronisk her.

Skjern Å nøglen

Skjern Å Nøglen er et aktivitetshæfte med fokus på naturen i og omkring Skjern Å og med aktiviteter der passer til forskellige årstider. Aktiviteterne er primært rette mod børn

Find vej

Flere steder i landet er der opsat faste orienteringsløbsposter, som man kan forsøge at finde. Der er for eksempel sat nogle op i Hvide Sande, Ringkøbing og Videbæk. På hjemmesiden "Find vej" kan man se hvor posterne er lagt ud. Man kan finde et område med poster i nærheden af hvor man bor og sætte sig for at finde et bestemt antal poster. Man kan planlægge en rute eller men kan trække en tilfældig post hver gang man har fundet en post. Man kan også lave konkurrencer om hvem der først finder en bestemt post.