Fællessang i Naturens Rige

Den 26. april kl. 18.30 afholder vi Fællessang i Naturens Rige. Kulturskolen står for musikken og I har alle mulighed for at synge med hjemmefra på Kulturskolens Facebook side, via dette link https://www.facebook.com/KulturskolenRingkobingSkjern

Du kan godt følge med i fællessangen uden at være på facebook – du skal bare klikke på ovenstående link og fortsætte uden at logge ind.

Sang og sundhed

I Sundhedsugen vil vi gerne sætte fokus på forskellige aspekter af sundhed. Derfor afholder vi online Fællessang i Naturens Rige. Sang er godt for både den fysiske og mentale sundhed: Sang styrker muskulaturen omkring lungerne og hjælper til en god vejrtrækning, hvor luften kommer helt ned i bunden af lungerne. Desuden gør sang, at der frigives endorfiner og oxytocin, som virker som hjernens belønningssystem og giver en følelse af lykke og velbehag. Derudover sænkes cortisolniveauet, hvilket er med til at begrænse stress.

Vi kombinerer fællessangen med, at I kan indsende videohilsner fra jeres område i kommunen og dermed inspirere andre til at komme ud og opleve de skønne dele af kommunen som I som lokale kender rigtig godt.

Send os en videohilsen og et sangønske:

Vi tager gerne imod ønsker til, hvilke sange vi skal synge. Indsend en video fra et fællesskab, som du er medlem af. Det kan være fra din arbejdsplads, skole, forening eller bare fra en vennegruppe. Her kan I også  prale lidt af jeres helt sikkert skønne område i kommunen.

Fortæl os lidt om fællesskabet i jeres gruppe og lidt om det område af kommunen, hvor I kommer fra i et kort filmklip og afslut med jeres sangønske. Vi kan ikke garantere, at alle film og ønsker kan komme med i programmet, men vi lægge alle jeres filmklip op på hjemmesiden www.sundhedsuge.dk efterfølgende.

Indhold i jeres videohilsen:

Fortæl kort om jeres fællesskab. Hvem er I og hvorfor vil I gerne ønske en sang sammen?
Fortæl lidt om det område I hører til i. Det kan være I har et favoritsted, hvor I holder til eller kender et skønt område, som I gerne vil vise til andre. Det kan også være at I fortæller lidt om jeres arbejdsplads/forening/skole…
Jeres ønske til en sang. Tænk over, at det skal være en sang som mange kender og kan synge med på.

Praktiske oplysninger:

  • Optag videoen fra jeres mobiltelefon. Husk at holde mobilen vandret (sådan her: ) så ser det bedre ud, når den kommer på skærmen.
  • Varighed max 2 minutter.
  • I sender jeres video ind med We Transfer https://wetransfer.com/ eller videoen sendes til Kulturskoleleder Preben Frederiksen preben.frederiksen[mail]rksk.dk.
  • Vi skal have jeres video senest onsdag den 21. april kl. 15.00.
  • Hvis I kan, er det en fordel, hvis I tekster jeres videohilsen, men det er ikke et krav.
  • Yderlige oplysninger ved Preben Frederiksen på tlf. 29 68 55 82.