Logo Røgfri Fremtid

Røgfri fremtid

I en røgfri fremtid vokser børn op uden at se eller mærke rygning.
I en røgfri fremtid er det unaturligt at ryge.
Vi kan alle bidrage til en røgfri fremtid ved at sørge for, at der ikke ryges på steder, hvor det er nemt at se for både børn og voksne. Og det gælder både cigaretter, e-cigaretter og snus.

Er det et realistisk mål?

For blot en generation siden var rygning en fuldt integreret del af alle sammenkomster: Til middagsselskaber blev cigaretterne sendt rundt på et sølvfad, børnene sad i en røgsky på bagsædet af familiebilen, og man kunne pulse løs ombord på flyene.

Så meget kan man ændre på en generation!

Denne kampagne handler om, at vi bliver opmærksomme på alle de andre situationer, hvor rygning stadig er en synlig del af vores sociale liv:

  • Hos familien
  • På arbejdspladserne
  • I fritiden og i foreningerne

På denne hjemmeside kan der hentes viden og inspiration til, hvad man kan gøre. 

Der er mulighed for at bestille eller downloade kampagnemateriale som f.eks. plakater i forskellige størrelser og skilte der viser rygere vej væk fra indgangspartier, logo og signaturer man kan bruge på både mails og i breve, for at vise at man arbejder for en røgfri fremtid, film og slides der kan anvendes på info-skærme mm.

En mulighed er også at få sin egen rygestophjælper, der kan støtte og vejlede både i virksomheder, haller og foreninger, så dem der overvejer at stoppe med at ryge, eller evt. er i gang med et rygestop, har en person tæt på, der har viden om dette. Hvis man er interesseret i et reelt rygestopforløb, kan man få dette via Sundhedscenter Vest.

Kampagnen forløber i perioden fra oktober til midt februar. Vi opfordrer alle til at medvirke, uanset om det kun er med en stor eller lille indsats.

Vi har inddelt materialet så det er målrettet Virksomheder og Personaleforeninger, Foreninger og Fritidsliv, Forældre og Bedsteforældre. Klik på det der passer bedst til dig, - på mobiler finder man det i menuen i højre hjørne, under Røgfri Fremtid, og på pc. er det i menuen i venstre side af

I hele perioden kan man få sparring til hvad hvilke aktiviteter man kan lave, ved at kontakte sundhedscentret:

Trine Burmølle på tlf.: 20 18 33 01 eller på mail: trine.burmoelle[mail]rksk.dk